Proteinele
Autor: Redacția ROmedic
Proteinele se regăsesc în numeroase alimente pe care le consumăm zilnic, de aceea doza zilnică recomandată este depășită frecvent. Acestea elemente pot fie de origine animală, fie de origine vegetală.
Proteine animale
Proteinele animale se regăsesc în toate produsele de origine animală: carne (de orice tip), pește, ouă, lapte și produse lactate.Proteine vegetale
Proteinele vegetale se găsesc în legume (în special fasole, mazăre, linte), ciuperci, nuci, semințe. Proteinele sunt prezente și în componența unor fructe și a unor fibre, dar în cantități mult mai reduse.Cele mai bogate și sănătoase surse de proteine sunt legumele, carnea de pasăre, de pește, fructele de mare, produsele lactate, nucile și semintele. Proteinele animale sunt considerate surse „complete” de proteine.
Recomandări
Proteinele trebuie să constituie între 10 și 35% din totalul caloriilor zilnice – cel puțin 46 grame, în cazul femeilor, si 56 de grame, în cazul bărbaților.Proteinele sunt o parte esențială a dietei. Ajută la construirea, repararea și menținerea structurilor corpului. Institute of Medicine recomandă ca adulții să consume, zilnic minimum 0, 8 grame de proteine pe kg. Acesta stabilește, de asemenea, o gamă largă pentru consumul acceptabil de proteine - oriunde între 10 și 35 de calorii...
Articol revizuit de către: coautor: Asiminii Georgiana
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Suplimentele alimentare
- Adolescentul are nevoie de proteine?
- Proteine naturale
- Interpretare analiza: limfocite, glicemie, colesterol, trigliceride, proteine
- Analize sange, copil de 4 ani jumatate
- Tgo tgp mari. se datoreaza consumului de proteine?
- Proteine pt densitatea masei musculare.
- Surplus de proteina la un nou-nascut