Alimentatie sanatoasa - sfaturi
Frumusețea vine din interior! La fel este și în cazul părului, astfel o dietă echilibrată, bogată în nutrienți esențiali, ar putea fi cheia pentru un păr vizibil mai frumos și sănătos. Aflați mai multe din articol....
Sănătatea pielii este strâns legată de alimentația noastră zilnică. Pielea se regenereazâ în permanență, necesitând aporturi nutritive constante și adecvate. Află secretele unei pieli așa cum ți-ai dorit întotdeauna din articol....
Legumele sunt esentiale pentru organism. Cum puteti sa consumati mai multe legume? Cum alegeti cele mai bune legume? Care sunt cele mai savuroase combinatii? Cum e cel mai indicat sa le plasati in alimentatia dumneavoastra? Va raspundem acum....
Unt sau margarina? Ce produs e mai sanatos pentru mentinerea sanatatii inimii si pentru un nivel optim de colesterol? Iata o chestiune controversata. Atat untul, cat si margarina, au plusuri si minusuri. Afla care sunt, ca sa stii ce sa alegi....
Carnea are un rol important in alimentatie, insa e important sa alegem corect sortimentele si sa le preparam corespunzator. Cititi mai multe despre sortimentele slabe, regulile de depozitare, manipulare si preparare a carnii....
Etichetele produselor alimentare contin informatii importante despre ingrediente, valori nutritionale, aditivi, recomandari pentru sanatate. Invatati sa cititi corect etichetele alimentelor, pentru a fi sanatos si a nu va lasa pacalit!...
Ouale sunt alimente foarte bogate in nutrienti, facand parte dintr-o dieta sanatoasa. Pe langa mari cantitati de proteine, vitamine si minerale, ouale contin si colesterol, astfel ca e importanta supravegherea consumului, pentru a nu depasi limitele....
Fructele sunt delicioase si foarte sanatoase. Aflati dupa ce trebuie sa va orientati cand le alegeti, cum le includeti in alimentatie si cum puteti obtine mai multa savoare, plus sfaturi pentru a-i convinge pe copii sa consume fructe. ...
Laptele este un aliment complex, bogat in calciu si in alte minerale si vitamine, esentiale pentru sanatatea oaselor, a parului, a dintilor si a unghiilor. Cum puteti consuma suficient lapte? Sunteti intolerant la lactoza - cum poate fi substituit?...
Condimentele și ierburile au fost folosite de-a lungul istoriei atât în scopuri culinare, cât și medicinale. Condimentele nu numai că îmbunătățesc aroma și aspectul preparatelor sau băuturilor, dar pot și să ofere protecție împotriva anumitor afecțiuni. La momentul actual există numeroase cercetări care c...
Alimentația joacă un rol esențial în prevenția tulburărilor de anxietate, cât și a altor afecțiuni de natură psihică. Modificările stilului de viață ar putea ajuta la gestionarea simptomelor anxietății generalizate, o astfel de abordare terapeutică fiind recomandată pacienților premergător tratamentului medicamentos. A...
Care sunt însă alimentele recomandate în cazul gripei? Și care este modul de acțiune al acestora asupra stării de sănătate?Manifestările clinice apărute în contextul răcelii sau a gripei pot fi ușor combătute prin adoptarea unui regim alimentar sănătos...
Atunci când vine vorba de gătitul unor mese sănătoase, majoritatea românilor consideră că acest lucru este posibil doar cu o cheltuială mai mare decât în mod normal. De regulă, oamenii consumă sume ceva mai mari de bani pe alimente sănătoase, dar pe care, printr-o preparare improprie, le fac să îşi piardă ...
O alimentaţie sănătoasă presupune consumul unor alimente naturale, şi nu procesate, ori de câte ori este posibil, şi nu se referă la restricţii importante în ceea ce priveşte dieta sau consumul unor alimente preferate, ci mai degrabă la crearea unei stări de bine, pline de energie. Alimentele oferă corpului nostru energia d...
Fie că vorbim de suplimente care au ingrediente cu nume greu de pronunțat sau diete pe bază de suc de fructe sau legume, mulți caută soluția magică pentru a scăpa de kilogramele în plus. Uneori, pierderea în greutate poate consta în câteva ajustări ale dietei zilnici și introducerea unor alimente care lucrează pen...
Peştele este parte esenţială pentru o alimentaţie echilibrată. Bogat în proteine, vitamina D, seleniu, conţinut redus de grăsimi saturate şi nu în ultimul rând acizii graşi Omega 3 (grăsimi bune) ce nu pot fi produse de către organism. [1]Numeroase studii au demonstrat faptul că, grăsimile Omega 3 reduc substanţial r...
Sistemul imunitar al fiecărei persoane detectează și distruge germenii, cum ar fi bacteriile sau virușii, care pot crește riscul de boală. O alergie alimentară se manifestă atunci când sistemul imun identifică anumite alimente ca fiind dăunatoare și produce o reacție alergică în momentul ingestiei lor. Acest proces eliberea...
Înghețarea întârzie deteriorarea și menține alimentele în siguranță prin prevenirea creșterii microorganismelor și prin încetinirea activității enzimatice care determină alimentele să se strice. Timpul este un factor important în menținerea alimentelor congelate de înaltă calitate. Alimentele c...
Fructele și legumele proaspete sunt componente importante ale unei alimentații sănătoase. Pe de o parte, un studiu a analizat distanța, ca factor care influențează consumul de fructe și de legume proaspete. Concluzia a arătat că frecvența cumpărăturilor este asociată cu accesul la mașină, dar o distanță mai mare îi împ...
Este adevarat să spunem că toți avem câteva tehnici de gătit sau folosim o metodă de gătit pe care am găsit-o pe internet sau despre care am auzit de la un prieten și am crezut că vom îmbunătăți gustul mâncării, dar și abilitățile noastre culinare. Ei bine, există o mulțime de mituri de gătit care nu au efectul ...
Un plan de pierdere în greutate orientat pe termen lung include „carbohidrații buni”, ca parte a unei diete sănătoase. Aceștia se referă la carbohidrați complecși, la alimente precum cerealele integrale, fructele cu coajă lemnoasă, fasolea și semințele care sunt compuse în mare parte din molecule complexe de zahă...
Gustările fac parte din mesele noastre zilnice. Din punct de vedere tehnic, o gustare este orice porție de alimente care este consumată între cele trei mese tradiționale: micul dejun, prânzul și cina. Studiile au arătat că aproximativ 25% din caloriile zilnice provin din gustări. (1) Cu toate că acestea au rolul de a furniza en...
O dietă sănătoasă a fost dovedită științific că oferă numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de apariție a mai multor boli cronice și menținerea sănătății corpului. Cu toate acestea, modificarea majoră a dietei poate părea uneori copleșitoare, astfel încât în loc să faceți schimbă...
O nutriție adecvată are ca principiu central selectarea și asocierea unor alimente care asigură principiile nutritive necesare dezvoltării corporale și menținerii stării de sănătate. Carnea este o sursă de proteine de înaltă calitate, fier, zinc, calciu, vitamine B, vitamina A, acizi grași etc. (2, 3, 6, 10) Cele mai sănătoase ...
Inscripția de pe ambalajele produselor alimentare de tipul „a se consuma de preferință înainte de” este adesea confundată de consumatori ca având același sens cu „a se consuma până la”. „A se consuma de preferință înainte de” indică data până la care se preconizează că p...
Este încurajator să observi rapid rezultatele dorite cu ajutorul unei diete restrictive care poate duce la o pierdere mai rapidă în greutate. Cu toate acestea, o dietă restrictivă și pierderea de greutate, într-un interval scurt de timp, afectează hormonii care sunt responsabili de senzația de foame. Aceasta înseamnă...
Studiile arată că reducerea cantității de sare din alimentație poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, reducând astfel riscul de atac de cord, insuficiență cardiacă și alte probleme de sănătate asociate consumului excesiv de sare. Experții sunt de părere că majoritatea oamenilor ar trebui să consume în medie 2.300 m...
Majoritatea dressingurilor (sosuri pentru salată) din comerț sunt surse bogate de grăsimi saturate, sare și zahăr adăugat, putând astfel transforma salatele în preparate nesănătoase. De aceea, dressingurile preparate în casă sunt cea mai bună opțiune, reprezentând o variantă mult mai sănătoasă. ...
Deoarece în cadrul donării de sânge se pierd mai mult decât elemente figurate , dar și nutrienții circulanți dintre care se evidențiază fierul, adoptarea unei alimentații sănătoase, bogată în surse de fier este esențială. Citește pe larg în articol:...
Consumul de alimente înainte de a dona este o practică esențială atât pentru sănătatea donatorului, dar și pentru buna desfășurare a procedurii, fără incidente. Citește mai multe despre alimentele pe care le poți mânca în ziua donării în articol:...
Cunoscând aceste principii și necesarul nutrițional individual îți poți evalua evalua obiceiurile alimentare și astfel poți estima dacă acestea sunt sănătoase, reușești să identifici micile scăpări și impactul lor asupra echilibrului dietei:...
Care este locul pâinii în dieta omului modern? Avem voie să o consumăm? Atunci, câtă pâine trebuie să mâncăm zilnic? Albă sau integrală? În articol găsești toate răspunsurile. Citește în continuare:...
Trebuie să renunțăm la alimentele care ne fac plăcere pentru a slăbi? Află din articol care sunt alimentele de evitat atunci când vrei să scazi în greutate, fără frustrări, fără foame și pe termen lung. Citește mai departe:...
Prăjiturile și dulciurile concentrate, în general, sunt preferatele copiilor și adulților deopotrivă. De ce nu sunt bune pentru sănătate și cum pot ele dăuna aflați din articol. Citiți în continuare:...
Unele alimente pot constitui riscuri pentru sanatate daca sunt consumate frecvent si in cantitati mari. Tu stii care sunt alimentele de evitat pentru a asigura buna functionare a organismului? Citeste despre alimentele care trebuie evitate aici:...
Vă prezentăm o listă cu cele mai sănătoase 100 de alimente, care aduc un aport substanțial de vitamine, minerale și alte elemente nutritive, esențiale pentru buna funcționare a organismului....
Alimentele amare nu sunt printre cele preferate de majoritatea oamenilor, dar cele mai multe dintre ele sunt extrem de sănătoase și necesare pentru buna funcționare a organismului. ...
Usturoiul granulat sau pudră este un produs des utilizat pentru a înlocui usturoiul proaspăt din diferite considerente. Îi lipsește mirosul puternic al usturoiului proaspăt, nu necesită decojire și poate fi depozitat pe o perioadă mai lungă....
Ce alegem: bio, eco sau organic? Care este diferența între acești termeni, ce garantează ei și cum identifici corect aceste produse în comerț aflați în articol....
Frecvent apar în mediul online informații scrise sau materiale vizuale care exemplifică într-o manieră dramatică diferența dintre produsele cu origine organică și cele convenționale. Ce alegem pentru a ne păstra sănătatea? Aflați în articol....
Fructele nu sunt ambalate și etichetate ca alte alimente, astfel că este dificil de estimat aportul caloric pe care îl aduc organismlui. Numărul de calorii diferă în funcție de fruct, de soi și de dimensiune. Fructele sunt o bună sursă de energie și ...
Citirea etichetei nutriționale este extrem de importantă pentru alegerea corectă a alimentelor. Ce rol au unele ingrediente sau aditivi alimentari, care este diferența dintre denumirea comercială și valoarea nutrițională a pâinii află din articol....
Cruciferele înglobează toate tipurile de substanțe nutritive benefice pentru sănătatea organismului, de la vitamine, minerale, proteine, la carbohidrați și grăsimi. Sunt bogate în vitamina A, vitamina C, acid folic și fibre....
Ananasul este un fruct cu gust dulce acrișor ce înglobează numeroși nutrienți cu importante beneficii asupra sănătății: potasiu, magneziu, calciu, vitamina C, beta-caroten, tiamină, vitamina B6 și acid folic. Pe lângă conținutul de vitamine și minera...
Lămâile sunt o sursă importantă de vitamine (C, B, E) și minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu), dar și enzime, antioxidanți și fibre. Toți acești nutrienți contribuie la numeroasele efecte benefice asupra sănătății. Pe de altă parte, apa este es...
Deficitul de iod reprezintă o problemă de sănătate publică în România. În scopul eradicării acesteia au fost adoptate în decursul ultimelor decenii diverse strategii, printre care și iodarea universală a sării. Mai multe detalii gasiti in articol....
De la dieta Paleo până la cea de 21 de zile, există diete care se potrivesc oricui. Cel mai greu este însa să respectăm aceste diete mai mult de câteva zile sau săptămâni. O variantă mai bună este să ado...
Alimentele prăjite sunt des consumate, însă modificările produse pe durata procesului de prăjire pot afecta sănătatea. În urma acestui proces termic alimentele pierd apă și absorb grăsimi, crescând astfel densitatea lor calorică....
Preferate de unii, dar evitate de alții, alimentele picante conferă un gust și o aromă specifică preparatelor, iar consumate moderat, pot aduce beneficii asupra sănătății. ...
Pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și toxiinfecțiile alimentare, este absolut necesar să respectăm anumite reguli de manevrare, preparare, procesare și conservare a alimentelor. ...
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni
- Pastile pentru slabit
- Lindaxa are efecte negative?
- Vreau sa slabesc 30 kg - macar atat!
- Poftiti la slabit !!!
- Capsula de slabit
- Vreau sa slabesc aici
- Super slim chinezesc si slabirea
- Pastile de slabit - ce recomandati?
- Sanatate, greutate normala, fara boli cronice: Postul Intermitent