Grasimile
Autor: Redacția ROmedic
Cu toate acestea, este recomandată alegerea grăsimilor nesaturate, care sunt mult mai sănătoase pentru organism.
Consumul excesiv de grăsimi saturate și de acizi grași trans poate crește nivelul colesterolului din sânge și totdată favorizează apariția bolilor coronariene.
Grăsimile saturate
Grasimile saturate se găsesc adesea în produsele de origine animală, precum carnea rosie, de pasăre, unt și lapte integral. Alte alimente bogate în grasimi saturate sunt nucile de cocos, uleiul de palmier sau alte uleiuri tropicale.
Grăsimile saturate sunt responsabile pentru cresterea nivelului colesterolului din sânge și implicit, a riscului apariției unor boli coronariene.
Cantitatea de grăsimi saturate din alimentație nu trebuie să depășească 10% din totalul caloriilor, adică maximum 20 grame pe zi pentru femei, si 24 grame pe zi pentru barbati.
Recomandari
Limitati aportul de grasimi la 20% pana la 35% din totalul caloriilor zilnice. Alegeti grasimile „bune”, sanatoase, care se găsesc în nuci, semințe, masline, uleiul de canola sau de arahide.Nutriționiștii recomandă, ca reper, consumul de uleiuri, în dauna grăsimilor solide.
Articol revizuit de către: coautor: Asiminii Georgiana
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
intră pe forum