Aportul zilnic maxim de grăsimi
©
Autor: Redacția ROmedic
Am văzut, unele grăsimi sunt benefice sănătății, altele sunt dăunătoare. Dar ce aport zilnic de grăsimi ar trebui să aibă alimentația noastră?
Conform Departamentului de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA), grăsimile trebuie să constituie maximum 35% din caloriile zilnice.
Așadar, orientativ, dintr-un consum de 1800 calorii pe zi, nu trebuie să depășiți 70 grame de grăsimi. Nu uitați totuși că această este limită superioară și că majoritatea acestor calorii trebuie să provină din grăsimi mononesaturate și polinesaturate.
În plus, USDA recomandă următoarele limite superioare la grăsimile saturate și la colesterolul alimentar pentru adulți:
Se precizează că alimentele conțin diferite tipuri de grăsimi și diferite nivele pentru fiecare tip. De exemplu, untul conține grăsimi nesaturate, dar un procent important din total este reprezentat de grăsimile saturate.
Uleiul de canola conține grăsimi mononesaturate într-un procent semnificativ, dar mai prezintă și cantități mai mici de grăsimi polinesaturate și saturate.
Calculați-va necesarul caloric folosind calculatorul ROmedic! În funcție de vârstă, înălțime, greutate, tip de activitate, veți primi o estimare corecta a caloriilor pe care le puteți consuma. Astfel, veți deduce ușor cantitatea de grăsimi recomandată pentru dumneavoastră!
Nu uitați să citiți cu atenție etichetele produsele alimentare, pentru a fi siguri că respectați limitele cantitative de grăsimi.
Conform Departamentului de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA), grăsimile trebuie să constituie maximum 35% din caloriile zilnice.
Așadar, orientativ, dintr-un consum de 1800 calorii pe zi, nu trebuie să depășiți 70 grame de grăsimi. Nu uitați totuși că această este limită superioară și că majoritatea acestor calorii trebuie să provină din grăsimi mononesaturate și polinesaturate.
În plus, USDA recomandă următoarele limite superioare la grăsimile saturate și la colesterolul alimentar pentru adulți:
- grăsimi saturate - maximum 10% din totalul caloriilor zilnice
- acizi grași trans (grăsimi trans) a maximum 1% din totalul caloriilor zilnice
- colesterol alimentar - maximum 300 miligrame pe zi
Se precizează că alimentele conțin diferite tipuri de grăsimi și diferite nivele pentru fiecare tip. De exemplu, untul conține grăsimi nesaturate, dar un procent important din total este reprezentat de grăsimile saturate.
Uleiul de canola conține grăsimi mononesaturate într-un procent semnificativ, dar mai prezintă și cantități mai mici de grăsimi polinesaturate și saturate.
Calculați-va necesarul caloric folosind calculatorul ROmedic! În funcție de vârstă, înălțime, greutate, tip de activitate, veți primi o estimare corecta a caloriilor pe care le puteți consuma. Astfel, veți deduce ușor cantitatea de grăsimi recomandată pentru dumneavoastră!
Nu uitați să citiți cu atenție etichetele produsele alimentare, pentru a fi siguri că respectați limitele cantitative de grăsimi.
Data actualizare: 22-05-2024 | creare: 05-05-2007 | Vizite: 20414
Bibliografie
1 - Understanding Trans Fats, link:Am văzut, unele grăsimi sunt benefice sănătății, altele sunt dăunătoare. Dar ce aport zilnic de grăsimi ar trebui să aibă alimentația noastră?
Conform Departamentului de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA), grăsimile trebuie să constituie maximum 35% din caloriile zilnice.
Așadar, orientativ, dintr-un consum de 1800 calorii pe zi, nu trebuie să depășiți 70 grame de grăsimi pe zi. Nu uitați totuși că această este limită superioară și că majoritatea acestor calorii trebuie să provină din grăsimi mononesaturate și polinesaturate.
În plus, USDA s recomandă următoarele limite superioare la grăsimile saturate și la colesterolul alimentar pentru adulți:
Grăsimi saturate - maximum 10% din totalul caloriilor zilnice
Acizi grași trans (grăsimi trans) a maximum 1% din totalul caloriilor zilnice
Colesterol alimentar - maximum 300 miligrame pe zi
Se precizează că alimentele conțin diferite tipuri de grăsimi și diferite nivele pentru fiecare tip. De exemplu, untul conține grăsimi nesaturate, dar un procent important din total este reprezentat de grăsimile saturate.
Uleiul de canola conține grăsimi mononesaturate într-un procent semnificativ, dar mai prezintă și cantități mai mici de grăsimi polinesaturate și saturate.
Calculați-va necesarul caloric în funcție de vârstă, înălțime, greutate, tip de activitate și citiți cu atenție etichetele, pentru a putea estima corect cantitățile de grăsime pe care le puteți consuma!
https://www.webmd.com/food-recipes/understanding-trans-fats
©
Articol revizuit de către: Asiminii Georgiana - Revizuire
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeasi sectiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipercolesterolemie familiala
- Hipercolesterolemia poligenica
- Colesteroloza veziculei biliare (vezicula fragă)
- Hipolipidemia (hipocolesterolemia)
- Despre colesterol, cu dragoste
- Colesterolul și bolile cardiovasculare
- Regim hipercolesteromie si ateroscleroza
- Grasimile
- Colesterolul
- Grăsimile alimentare: pe care să le alegem?
- Grăsimile dăunătoare sănătății
- Grăsimile, uleiurile și dulciurile în alimentația copiilor
- Margarina sau untul: care e mai bun pentru inima?
- Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?
- Omega 3. Surse si beneficii
- Riscul de atac cerebral, influentat de ceea ce servim la masa
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- ALT si Colesterol marit
- Sindrom colon iritabil, informatii
- Palpitatii la 3 min, colesterol marit, granulocite scazute = ?
- Trigliceride, colesterol, TGO, TGP, INTERPRETARE
- Colesterol total scazut
- Colesterol marit
- Interpretare analize
- Colesterol total în limită. Colesterol HDL mic
- Interpretare - analiza. glicemie, colesterol, TSH