Dieta in luna 4 de sarcina
Autor: Redacția ROmedic

Incepand cu aceasta luna necesitatea de fier devine mai importanta. Deci, trebuie sa maresti cantitatea de alimente care contin fier. Fierul este un aliat pretios: reduce riscul de anemie, oboseala, dar si pe cel al nasterii premature. De retinut ca fierul de origine animala este mult mai bine asimilat decat cel vegetal.
Alimentele bogate in fier:
- organele (ficat, rinichi)
- carnea rosie (preparata termic pentru a evita riscul unei toxoplasmoze)
- legumele uscate
- leguminoasele (linte, mazare, fasole)
- legume verzi (spanac)
- galbenusurile de oua
Micul dejun
- 1 cana de lapte sau 1 iaurt
- 1 fruct sau 1 suc de fructe proaspete
- Paine integrala cu unt si miere
Gustare
- Compot de fructe
Pranz
- Salata de rosii cu ulei de masline
- Branza de vaci cu nuci macinate
Gustare
- Oua fierte
- Suc de portocale
Cina
- Ficat de vitel
- Legume fierte (pastai, varza de Bruxelles, broccoli, spanac)
- Fructe uscate
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Consumul de ceai în sarcină
- Alimentația ideală a femeii însărcinate - particularități în funcție de perioada sarcinii
- Dieta in luna 2 de sarcina
- Dieta in luna 3 de sarcina
- Dieta in luna 5 de sarcina
- Dieta in luna 6 de sarcina
- Dieta in luna 7 de sarcina
- Dieta in luna 8 de sarcina
- Dieta in luna 9 de sarcina
- Dieta gravidei
- Sarcina de 16 saptamani si avortul
- Iminenta de avort?
- De doua saptamani - mancarimi in zona intima si insarcinata in luna a IV-a
- Frecvente pmn in sarcina 4 luni
- Sarcina in 4 luni fara simptome?
- Condimentele in sarcina
- Greutatea pe parcursul sarcinii