Dieta pentru prevenirea cancerului colorectal
Autor: Redacția ROmedic

In acest caz, consumul de grasimi nu ar trebui sa depaseasca 25% din aportul caloric zilnic. O alimentatie echilibrata, care sa contina fructe, legume (in special crucifere), cereale integrale si derivate, leguminoase si o cantitate mica de materii grase poate preveni cancerul colorectal.
Cresterea aportului de calciu si vitamina D, provenind din produsele lactate, poate fi o masura preventiva de reducere a riscului de cancer colorectal. Prin urmare, un aport de calciu mai mare decat doza zilnica recomandata (DZR) poate fi o protectie impotriva cancerului de colon, in special la persoanele care au un risc crescut de aparitie a cancerului.
Fibrele alimentare par sa aiba un efect protector impotriva cancerului, in special fibrele insolubile, precum taratele de grau, sunt mai eficiente in impiedicarea formarii tumorilor.
Mersul pe jos sau o alta activitate fizica, practicata cu regularitate, favorizeaza tranzitul intestinal.
In privinta activitatii fizice, studiile au aratat ca incidenta cancerului colorectal este cu 30% mai scazuta la persoanele care practica un sport, comparativ cu persoanele sedentare.
Alimente nerecomandate
Grasimile saturate, considerate nocive si asociate cu aparitia cancerului colorectal, trebuie evitate pe cat posibil.Acestea se gasesc in:
- unt
- branza
- carne grasa, afumata sau conservata
- sunca, parizerul si carnati
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Sa fie cancer la colon?
- Cancer de colon-sanse de supravietuire dupa operatie
- Colonoscopie clasica, virtuala sau IRM?
- Va rog un sfat... cancer de colon?
- Cancer la colon malign; pana acum nu i s- a facut nimic
- Cancer de colon?
- E cancer de colon?
- Prevenire-detectare cancer
- Cancer colon si anus contra naturii
- Cancer colon