Dieta pentru prevenirea cancerului ovarian
Autor: Redacția ROmedic
Anumite obiceiuri alimentare va pot tine la adapost de cancerul ovarian, in conditiile in care nu exista factori de risc crescut pentru aceasta boala sau chiar ii pot incetini evolutia.
Alimente recomandate
Pentru femeile care lupta cu cancerul ovarian, se recomanda o alimentatie bogata in:
- fructe si legume proaspete (in special crucifere: varza, brocoli, conpida, varza de Bruxelles)
- fibre (paine, briose, cereale integrale)
- proteine vegetale (leguminoase, tofu, soia)
Spre deosebire de grasimile animale, alimentele de origine vegetala si fibrele incetinesc secretia de estrogen a ovarelor.
Fara a impiedica aparitia cancerului ovarian la femeile cu risc crescut, aceasta dieta sanatoasa si echilibrata este totusi cea mai recomandata.
Alimente nerecomandate
Pentru a reduce riscul de cancer ovarian, se recomanda limitarea consumului de acizi grasi saturati, care se gasesc in special in carne, branza, unt si prajeli. Se crede ca acestia cresc secretia de estrogeni (hormoni produsi de ovare).
O alimentatie bogata in grasimi saturate este de asemenea interzisa la persoanele care urmeaza un tratament sau sunt in perioada de remisie. Reducerea consumului de produse lactate grase si de zaharuri rafinate este de asemenea recomandata.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Chistadenocarcinom ovarian
- Cancer ovarian la 25 ani?
- Prevenire-detectare cancer
- Acum 5 ani mi-a fost gasit un chist ovarian; suspect de cancer
- Daca valoarea Ca 125 este de 8.6 inseamna ca am cancer?
- Cancer de ovar sau nu?
- Este cancer?
- Tumora ovariana